21 Mart 2017 Salı

YÜCE ALLAH [C.C ] 

HER AN BİZİMLE 

MESELE ŞU

BİZ NE KADAR 

ONUNLAYIZ 

DÜNYA AHİRET TARLASIDIR BURDA NE EKER SEN ORDA ONU BİÇERSİN VEYA ÇEKER SİN DÜNYADA SEVGİ TOHUMU EKERSEN İYİLİK YANİN ALLAH VE RASULÜNE VERDİGİN SÖZDEN CAYMASAN ONUN GÖSTERDİGİ YOLDAN GİDERSEN OZAMAN SEVAP BİÇERSİN GÖRÜR SÜN EGER NİFAK TOHUMU EKERSEN CEHENNDEMDE ATEŞ ÇEKERSİN YANDIKCA ZEMHERİ SOGUGU ÇEKER SİN RABBİM AHİRETE SEVAP TOPLAYAN MÜMİNLERDEN EYLESSİN CÜMLEMİZİ İŞTE 
İnsanın  karşılaştığı iyilikler ve kötülükler,kendi söz ve davranışlarının bir sonucudur.İnsan,tıpkı tohum eken bir çiftçi gibidir.Çiftçi toprağa ne ektiyse hasat vakti sadece onu biçer.İnsan da başkalarına nasıl davranırsa öyle karşılık görür.İyilik yaparsa iyilik,kötülük yaparsa kötülük bulur.İnsanların iyi ve kötü davranışları,dünyadaki beşerî ilişkilerini doğrudan etkiler.Öte yandan ,dünyada yaptıklarının karşılığını âhirette de görülecek olması,islâmi bir hâkikattır.
(Mümin/40-40 suresi)
Dünya âhiretin tarlasıdır’’ sözünde  belirtildiği gibi,insanlar dünyada yaptıklarının karşılığını ahirette bulacaklardır.
Kur’an-ı Kerimde  şöyle buyrulur : ‘’ Kim zerre miktarı kadar iyilik yapmışsa onu görür.Kim de zerre miktarı kadar kötülük yapmışsa onu görür’’(Zilzâl-99/7-8 suresi)
O halde insan ,diğer insanlara nasıl davranıyorsa kendisine de öyle davranılacağını unutmamalı,iyilik görmek isteyen,iyilikte bulunmalıdır.

  "Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şahitlik ederim" anlamındaki, "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü" ifadesidir.


  "Allah’tan başka ilâh yoktur, Muhammed O’nun elçisidir" anlamındaki "Lailâhe illâllah, Muhammedürresûlullah" ifadesidir.


 Hür iradeleriyle inanan akıl sahibi insanları, en iyiye, en doğruya, en güzele ve ebedî mutluluğa ulaştıran ilahî kanunlar bütünüdür.

Allah Rasûlü) “Din nasihattır/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk. O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi.
Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir:
Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın evladına duası.

Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir
hediye veremez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder