18 Ocak 2015 Pazar

Cihad Duaları
Müslümanlar cihada niyet ettiklerinde, emirleri şöyle der: "Allah'ın adıyla savaşın, sakın yağmacılık yapmayın, ahde vefasızlık edip, gâdr etmeyin, müslel yapmayın, çocukları öldürmeyin!"
Sonra şöyle dua eder: "Allahım, Sen benim kuvvetimsin, yardımcımsın. Senin inayetinde düşmanı engellerim, Senin yardımınla hücum ederim ve Senin desteğinle çarpışırım".

Düşmanla Karşılaştıklarında

Kumandan, münasip bir vakti gözler, sonra (ordusuna) Efendimiz (sav)' in nasihat ettiği gibi veya benzeri şekilde nasihat eder. Meselâ şöyle:
"Ey insanlar! Düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyin. Allah'tan afiyet dileyin. Ama onlarla karşılaştığınızda da sabredin. Şunu bilin ki, Cennet, kılıçların gölgesi altındadır".
Sonra şöyle dua eder: "Kitabı indiren, bulutu yürüten, düşmanları bozguna uğratan Allahım, onları bozguna uğrat, bize yardım et."

Düşman Beldesini Gördüklerinde

Allah büyüktür. (O beldenin adını söyleyerek)... harab oldu. "Biz bir kavmin yurduna indik mi, inzâr edilmiş olanların sabahı ne fena olur! "(3 defa)

Düşmandan Korktuklarında

Allahım, onların yakalarını Senin azamet ve kudretine havale ediyor ve şerlerinden Sana sığınıyoruz.

Düşman Tarafından Kuşatıldıklarında

Allahım, açıklarımızı kapat ve bizi korktuklarımızndan emin kıl.

Düşmana Karşı Galip Gelindiğinde

İmam, orduları saf halinde toplar ve şöyle dua eder: Allahım, hamdin hepsi Sana mahsustur. Senin kabzettiğini bast edecek, Senin bast ettiğini de kabzedecek, dalâlete attığını hidayet edecek, hidayet ettiğini dalâlete atacak, engellediğini verecek, verdiğini engelleyecek, uzaklaştırdığını yakınlaştıracak, yakınlaştırdığını da uzaklaştıracak yoktur.
Allahım, üzerimize bereketlerini, rahmetini, fazlını ve rızkını bast et.
Allahım, Senden, değişmeyecek ve zail olmayacak daimî nimet dilerim.
Allahım, korku gününde Senden emn- ü emniyet dilerim. Allahım, bize verdiklerinin ve bizden menettiklerinin şerrinden Sana sığınmaktayım.
Allahım, imanı bize sevdir, onu kalblerimizde tezyin et; küfrü, fışkı ve isyanı bize çirkin göster; bizleri rüşde erenlerden eyle.
Allahım, mahzun olmadan ve fitnelere uğramadan, canımızı Müslüman olarak al ve salihlere ilhak eyle.
Allahım, Din Günü'nü ve peygamberlerini yalanlayan ve Senin yolundan (insanları) alıkoyan kâfirleri kahret, onların üzerine azabını geçir ey Hakiki Mabûd . Amîn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder